Raplamaal Kohila vallas asuvas Harakapesa kohviku kaasaegses köögis valmistatakse igale maitsele midagi meelepärast. Päeva alustatakse värskelt jahvatatud kohvi ja korraliku hommikusöögiga. Kiirel lõunal pakutakse erinevaid lõunasööke ning õhtul ootab kohvik külalisi pikemaid õhtusööke ja magustoite nautima. Klienditeenindajad õhkavad soojust ja rõõmu ning välimuselt sulanduvad nad tagasihoidlikult tervikusse – väike must kleit killukese rohelisega. Pea igas kuus on oodata mõnd vahvat kultuuriüritust. Seni on väga populaarsed olnud mono-etendused. YU kiikass kohvikusse ja vestles Harakapesa perenaise Kerli Kruusmanniga.
Millist toorainet oma kohvikus kasutate?
Oma toorainena kasutame me alati kõike värsket. Talvisel ajal kasutame tarnetooteid, kuid suvel on meie köögis eelistatud kindlasti kodumaine toodang. Liha on meil samuti eestimaine. Ühesõnaga kvaliteet on meie jaoks oluline.
Mis on Teie kohviku hitttoode?
Meie kohvikus pakutavatest toitudest on paljude klientide poolehoiu võitnud Harakapesa šnitsel, mida pakume koos kukeseenekastme ja praekartulitega. Tundub, et see maitsete kombinatsioon on meie klientidele kõige südamelähedasemaks saanud. Kindlasti ei jää alla ka grillitud veise sisefilee. Oleme loonud oma menüü selliselt, et igaüks leiaks meid külastades enda maitsele sobiva.
Milline on Harakapesa meeskond?
Meie meeskond on särtsakas ja nooruslik, eesotsas entusiastliku perenaisega. Toimetame üheskoos nagu väike armas perekond – kõik pisiprobleemid leiavad lahenduse enne, kui nad jõuavad suureks palliks veereda. Paar korda aastas käime ka koos lõõgastumas. Koos on ette võetud mitmed spaakülastused või niisama väljasõidud. Kõik ikka selleks, et oleksime alati motiveeritud ja rõõmsad.
Rääkige pisut rohkem kohvikus toimuvatest kultuuriüritusest ja monoetendusest.
Kord kuus korraldame meie hubases kohvikus teatriõhtuid. Need said kiirelt rahva lemmikuks. Alguse sai see nii, et kaks talve tagasi mu tuttavad rääkisid, et on vaatamas käinud ääretult naljakat etendust „Sinised kilesussid jalas“. Kuna peale Harakapesa avamist vaba aega, kui sellist, oli väga raske leida, siis mõtlesin, et no mida – ilma ma ka sellest jääda ei saa! Kui me ei saa etendusele minna, tuleb etendus meieni tuua. Võtsin julguse kokku ja helistasin Indrek Taalmaale. Talle meeldis see idee väga ja mõne aja pärast oligi Indrek Taalmaa mono-etendusega „Sinised kilesussid jalas“ Harakapesa laval. Etendus oli koheselt väljamüüdud. Nõuti veel. Ja veel. Ja juhtuski kuidagi nii, et oleme seda siin nüüd igakuiselt teinud. Väga tore on. Rahval on tore, meie oleme rahul. Lisaks Indrek Taalmaale on meie laval nüüd juba teist korda üles astunud ka Andres Oja. Samuti väga muhe mees. Uuel aastal on muidugi ees ootamas ka uued projektid, kuid nendest me veel ei räägi, üllatusmoment peab ju ka jääma.
Millised on Harakapesa kohviku kliendid?
Kliendid oma positiivsete kommentaaridega end tagasi ei hoia. Häid sõnu kuuleme me pea iga päev. Eredamalt on hetkel meeles üks Kanada mees, kes oli Eestit väisamas esimest korda. Rääkis, et on maailmas palju reisinud ja erinevaid restorane külastanud, kuid meie pakutud kohafilee võttis ta suisa sõnatuks. Tema enda sõnul viis see teda tagasi lapsepõlve, kui käis väikese lapsena oma isaga kalal ja peale seda püütud saagist koos midagi head kokkasid. Harakapesa ennast kirjeldas ta, et see on kui oaas keset kõrbe. See tegi südame soojaks. Just selliseid emotsioone me oma klientides tekitada tahamegi.
Võta üks õhtu või lõuna või hommik ja külasta seda lahedat kohvikut, mis asub Tallinnast vaid 28 kilomeetri kaugusel.
Koduleht: www.haraka.ee
Telefon: +372 524 1473
E-mail: info@haraka.ee