Novembri keskpaik on paras aeg reisimiseks: kuurortid on coolilt inimtühjad ja lennupiletid mega odavad. Kodumaal on veidi liiga pime ja kuidagi kurb. Me lähemegi varsti öise lennuga õhukeste kampsunitega palmi alla. Pean juba hakkama pakkima. Huh. Viimati suvel Saksamaale sõites jäid mul maha sokid ja ripsmetušš. Kohver oli samas kenasti pakitud, täis pisut ebapraktilisi riideid, nagu neetitega kontsakingad, millega jõudsin lõpuks vaid kohaliku gayklubi dragqueenidele muljet avaldada, ja muid mõttetuid asju.

Reisikohver on koba sõna nagu reisirong. Viimati Tartu jõudes ültes härra Lotmann peale seda uuendatud tänukõlli, et jah lihtsalt rong on palju parem. Reisides muretsege omale esiteks kvaliteetne kohver. Ma saan aru, et selle hiinapoe erksavärvilise täpilise kohvri leiab lindilt kiiresti üles, aga üle uskuge mind üle kahe reisi see vastu ei pea. Mul on nii igav kohver, et ta käib tavaliselt, kaks ringi lindil, enne kui mulle meenub, et oli vist jah minu hall. Kleebin vahel reisidel sinna suvalisi kleebse ja odavaid plastikteemate, aga need ka kuluvad maha. Aga tegelikult sisu loeb, eksole. Kohvri puhul vähemalt. Kuidas siis pakkida reiskikohvrit? Ma kahjuks ei oska anda nõu ja kirjutada välja nutikaid nippe. Ma tegelikult vajan abi!

kaader: Sleepaway-Camp-II-Unhappy-Campers 1988

kaader: Sleepaway-Camp-II-Unhappy-Campers 1988

Olgu seekord ma alustan nimekirjast comme il faut. Nii: sokid, rohud, saapad…Tõstan vaikselt asju kohvrisse ja tagasi. Reegel on tegelikult selline, et tuleks võtta kaasa vaid hädavajalik. Näiteks: pesu, lemmiktennised, kaamera ja igaksjuhuks ka vihmajope, et ilmad oleks ilusad. Ühesõnaga minimaalselt asju. Aga mul on lemmiktenniseid juba oma viis paari. Ja lemmikute vahel valimine on valus. Minimal pole minu teema ka. Alustan uuesti. Peaks kiitma kosmeetika jaoks mõeldud minituube – need on on küll õnnistus –  paariks nädalaks saaks lausa käsipagasiga minna. Mul on isegi unenäopüüdja ja Vana Tallinn in travel size.

Ma võin vahel teha näo, et olen praktiline inimene, aga ma niikuinii ostan reisilt jälle mõne eksootilise pontšo või muu Eestis üleni kasutu asja suveniiriks. Seega kindlasti tuleks jätta kohvrisse ruumi, kasvõi selle lukuga lisaosa arvelt. Nii öelda heade leidude jaoks. Ma juba tean, et ma õige pea tahan seal omale veel kusaglit prahipoest lampi või vanakraamilaadalt retrostiilis taskupeeglit. Ja ega ma tegelikult ka brändide outlete ära ei põlga, eriti kuna need on võõrsil paeaegu poole odavamad. Ja kuna me läheme ära pikemaks ajaks, võib-olla ka tööle, siis äkki peaks midagi eesti-pärast omale kaasa võtma, et ma ikka tahaks ka tagasi koju tulla. Olen täheldanud, et väljmaal elavatel sõpradel tekib harras patriotism. Aga mis see asi oleks? Loobin asju kohvirsse ja välja ja mõtlen…

nimekiri