See hetk, kui fotograaf, kelle töid oled alati imetlenud, hoopis sinu enda kaamera ette satub… Nii juhtus minuga. Andekas ja samal ajal stiilne fotograaf Taavi (25) lubas endast mõned viisakad klõpsud teha ning rääkis sinna juurde ka pisut oma tegemistest ja mõtetest.

“Ma arvan, et inimene on edukas kui ta ise on oma saavutuste üle uhke ja teeb seda, mida südames armastab.” Rohkem Taavi pajatustest alljärgnevalt.

 

Mil moel avastasid endas fotograafiapisiku?

Ma huvitusin algselt hoopis filmindusest. Keskkoolis multimeedia tundides tegime mitmeid filmiklippe ja tol hetkel paelus see mind enim. Soovisin kandideerida Balti Filmi- ja Meediakooli ning seal soovitati portfooliosse lisada ka fotosid. Kuna mul endal midagi varasemalt tehtud polnud, laenasin klassiõelt peegelkaamera ja läksin sõbrannaga pildistama. Sel päeval ma fotopisiku saingi. Minu ees avanes täiesti uus maailm, kust ma tänini välja tulla ei taha.

 

Kuidas defineerid enda jaoks edukust?

Edukust on tegelikult üsna raske defineerida. Kas ma olen edukas siis, kui ma teenin palju raha? Olen ma edukas siis, kui teen koostööd tuntud nimedega? Võib-olla. Ma arvan, et tõelise edukuse tunneb iga inimene ära enda sees. Ma arvan, et inimene on edukas, kui ta ise on oma saavutuste üle uhke ja teeb seda, mida südames armastab. Hing peab olema rahul, sest tehes midagi, mis hinge ei paita, mõjub ühel hetkel väga rusuvalt.

 

Kas pead ennast edukaks fotograafiks?

Nagu eelnevalt juba mainisin, on edukust raske defineerida. Kui ma võrdlen enda praeguseid töid aastatetaguse perioodiga, siis näen ise meeletut arengut. Võin öelda, et mu areng on olnud aastatega kindlasti edukas.

 

Kui kerge või raske on Eestis fotograafiaga alustada, sellega ka kuhugi jõuda?

Ma arvan, et fotograafiaga alustada on üsna lihtne. Praegu on ju igal teisel inimesel peegelkaamera olemas ja telefonidki teevad üsna kvaliteetseid pilte. Tuleb vaid harjutama hakata. Eestis on hetkel meeletult palju fotograafe ja neid tuleb aina juurde. Üldiselt Eesti väiksust arvestades on pigem siin lihtsam kuhugi jõuda, kui vähegi millegagi silma paistad ja erined. Erinevus rikastab. Tuleb lihtsalt piirid enda ümbert lahti kiskuda ja ongi maailm sinu ees valla.

 

Oled ise stiilne ning tegeled palju ka moefotograafiaga. Miks mood sind kõnetab?

Mulle meeldib ilu. Mood on ju meeletult pöörane ja siin pole piire. Mood annab mulle võimaluse ennast väljendada ükskõik millisel viisil. Ma ei näe, et selles valdkonnas oleks miski vale või miski õige. Pidevalt küll dikteeritakse, mis on moes ja mis mitte, aga mina sellega otseselt kaasas ei käi. Teen ikka seda, mida parasjagu süda ütleb ja hing ihaldab.

 

Millised on olnud sinu meeldejäävaimad projektid?

Septembri alguses täitus üks mu pisike unistus, mida pikalt oodanud olin ja tegin koostööd Eesti artist Kerli Kõivuga. Kunstnikuna inspireerib ta mind väga ja seetõttu jääb see kindlasti pikaks ajaks meelde. 2015. aastal tegin ka fantaasiarikka fotoprojekti, kus ma modellidele ise kõik kostüümid valmistasin. Meeletult ajakulukas, aga see kõik oli seda väärt

 

Mis on sinu moto, mis aitab elus edasi?

Ära sure enne surma!

 

Taavi loomingul saab silma peal hoida SIIN!