Jahedatele ilmadele lähemale sammudes on soe supp igati hea ja kosutav kaaslane. Püreesupp on kiirelt ja kergelt valmiv, kuid ka maitsev ja toitev.

 

Meie perekonnas on hinnatud kreemjad ja paksud püreesupid — nii on söök ka toitvam. Supi teeb kreemjaks kookospiim, sulajuust, toorjuust või hoopis vahukoor. Koostisosadeks sobivad kõikvõimalikud aedviljad, mis käeulatuses on.

 

Püreesupp on hea valik ka järgmisele rannahooajale vastu astudes, sest peamiseks koostisosaks on aedviljad.

Porgandipüreesupp (kaks portsjonit)

Vaja läheb:

5 suurt porgandit
2 suurt kartulit
100 g sulatatud juustu
soola
pipart
vett
serveerimiseks seemneid, röstitud saiakuubikuid või näkileiba

 

Juhtnöörid:

  1. Kõigepealt pese ning koori kartulid ja porgandid. Viimased lõika ka väiksemateks tükkideks, sest nii on hiljem mugavam püreestada.
  2. Keeda aedviljad pehmeks. Seejuures jälgi, et potis ei oleks vett liiga palju. Piisab, kui juurikad jäävad vaevu vee alla.
  3. Püreesta aedviljad koos kolmandiku keeduvee ja sulajuustuga. Lisa pipart ning soola.

Serveeri ning naudi!

Autor Sandra Rätsepso
Toimetaja Anna Leontjeva